INSCHRIJVINGSTERMIJN VOOR FAST ACADEMY IS GESLOTEN

FAST Academy biedt volleybaltalent toptrainingen in eigen regio

Met ingang van het volgende seizoen start Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST) met de FAST Academy: een opleidingstraject op topniveau voor jeugdige regionale volleybaltalenten. Een meer dan welkom initiatief in deze regio vanwege het wegvallen van diverse regiotrainingen van de Nevobo.

De trainingen van de FAST Academy worden gegeven door meerdere gespecialiseerde trainers die tijdens het volleybalseizoen in totaal 27 trainingen op de zondagochtend verzorgen in sporthal Pica Mare in Gennep en de Activiahal in Sint Anthonis. De FAST Academy is bedoeld voor getalenteerde volleybalsters uit de Meisjes B- en C-jeugd van twintig regionale verenigingen. Deze talenten kunnen door de eigen vereniging, op persoonlijke titel of op voordracht van de FAST-scouting worden aangemeld. Doel van de FAST Academy is talenten de kans te bieden in de eigen regio op topniveau te trainen. Daarmee komt FAST tegemoet aan een belangrijke behoefte die sinds dit seizoen niet meer kon worden ingevuld vanwege het wegvallen van regiotrainingen van de Nevobo in Boekel, Gemert, Nederweert en Oosterhout.
Vertegenwoordigers van de twintig door FAST aangeschreven verenigingen uit de regio Noord-Oost Brabant en de kop van Noord-Limburg zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de FAST Academy op zaterdag 15 april in de Activiahal, voorafgaand aan de laatste eredivisiewedstrijd van dit seizoen van FAST in de kampioenspoule tegen Set-Up uit Ootmarsum.

INSCHRIJVINGSTERMIJN VOOR FAST ACADEMY IS GESLOTEN

Fast Academy is de talententraining van de Stichting FAST (Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal).

Een eigen “talententraject” past uitstekend binnen de doelstellingen van de Stichting FAST, namelijk het ondersteunen van het volleybal in de regio in de ruimste zin des woords.

Verder zullen eredivisieverenigingen toekomstig een eigen opleidingstraject moeten hebben om in aanmerking te komen voor een speellicentie op eredivisieniveau.

Last but not least trekt de Nevobo zich langzaam terug uit het opleidingscircuit. Regiotrainingen zijn er nog in Dordrecht en Ridderkerk en dat zijn niet echt alternatieven voor onze regio. Verder zullen er uiteindelijk nog slechts 4-5 RTC’s overblijven, waar in totaal plaats zal zijn voor ongeveer 250 kinderen.

Het is de bedoeling dat het opleidingstraject van start zal gaan in het seizoen 2017-2018. De Nevobo ondersteunt ons initiatief van harte blijkens haar ondersteuningsbrief.

Meer informatie treft u hier aan in het inschrijfformulier   (te downloaden door erop te klikken). Het formulier dient u in te vullen en op te sturen naar het secretariaat van FAST

Lees hier de Algemene voorwaarden

Indien u vragen heeft kunt u altijd mailen naar secretaris@flamingos-activia.nl.