INSCHRIJVINGSTERMIJN VOOR FAST ACADEMY IS GESLOTEN

FAST Academy biedt volleybaltalent toptrainingen in eigen regio

Met ingang van het volgende seizoen start Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST) met de FAST Academy: een opleidingstraject op topniveau voor jeugdige regionale volleybaltalenten. Een meer dan welkom initiatief in deze regio vanwege het wegvallen van diverse regiotrainingen van de Nevobo.

De trainingen van de FAST Academy worden gegeven door meerdere gespecialiseerde trainers die tijdens het volleybalseizoen in totaal 27 trainingen op de zondagochtend verzorgen in sporthal Pica Mare in Gennep en de Activiahal in Sint Anthonis. De FAST Academy is bedoeld voor getalenteerde volleybalsters uit de Meisjes B- en C-jeugd van twintig regionale verenigingen. Deze talenten kunnen door de eigen vereniging, op persoonlijke titel of op voordracht van de FAST-scouting worden aangemeld. Doel van de FAST Academy is talenten de kans te bieden in de eigen regio op topniveau te trainen. Daarmee komt FAST tegemoet aan een belangrijke behoefte die sinds dit seizoen niet meer kon worden ingevuld vanwege het wegvallen van regiotrainingen van de Nevobo in Boekel, Gemert, Nederweert en Oosterhout.
Vertegenwoordigers van de twintig door FAST aangeschreven verenigingen uit de regio Noord-Oost Brabant en de kop van Noord-Limburg zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de FAST Academy op zaterdag 15 april in de Activiahal, voorafgaand aan de laatste eredivisiewedstrijd van dit seizoen van FAST in de kampioenspoule tegen Set-Up uit Ootmarsum.

FAST Academy brengt volleybaltop dichterbij

De Eredivisie volleybalorganisatie FAST uit Gennep en Sint Anthonis biedt jongens en meisjes uit de regio de kans hun talenten op niveau tot ontplooiing te brengen. De in 2016 opgezette FAST Academy wordt in het nieuwe seizoen verder uitgebouwd. FAST springt daarmee in het hiaat dat ontstaat nu het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Nijmegen enkele leeftijdscategorieën terugtrekt. Bovendien weet FAST Academy zich verzekerd van de expertise van toptrainers waarvan één met Eredivisie-ervaring. Doelstelling is het om het volleybal in de regio te ondersteunen en, een platform te bieden voor de regionale talenten. Zij , kunnen  onafhankelijk van het spelniveau, zolang mogelijk in de eigen regio blijven spelen.

Tot voor kort waren volleybaltalenten uit de Kop van Limburg en het oostelijk deel van Noord-Brabant aangewezen op de RTC’s in Nijmegen en Weert.  “Omdat Nijmegen het aanbod terugschroeft kunnen regionale talenten dichtbij bij de FAST Academy aansluiten”, zegt FAST-secretaris Bé van der Woude.
De volleybalschool van de Brabantse en Limburgse Eredivisionist richt zich in het nieuwe seizoen op de A-, B- en C-jeugd, die gedurende 25 (inclusief de selectietrainingen) weken naar keuze één of twee trainingen (woensdagmiddag 16.00-18.00 en zondagmorgen van 9.00-13.00 uur) van toptrainers kunnen volgen. Voor de trainingslocatie denkt de Academy aan een centraal gelegen sporthal in Boxmeer of omgeving.   “We weten ons verzekerd van de diensten van Kirsten Kooman, Bie van der Woude-Yamaphewan en last but not least Jacek Ziemba”, zegt de secretaris.
Het FAST-bestuur is verheugd dat Jacek Ziemba voor de organisatie behouden blijft. “De kwaliteiten van de Poolse VT5-trainer met ruime ervaring op nationaal en internationaal niveau, zijn onmiskenbaar. Het FAST-bestuur wil zijn kennis, ambitie en visie inzetten om het niveau van de regionale volleybaljeugd naar een hoger plan te tillen.”
De FAST Academy wil jeugdige volleyballers en volleybalsters in de leeftijdscategorieën A tot en met C opleiden tot minimaal divisieniveau. Voor de toptalenten (meisjes) is er de kans om door te stromen naar het eigen eredivisieteam. “We hanteren geen minimum of maximum aantal deelnemers, belangrijk is dat de talenten aan een door onze trainers gestelde maatstaf voldoen. We houden op zaterdag 16 en 23 juni selectietrainingen waar de kandidaten hun niveau kunnen tonen. De trainers beoordelen of zij toegelaten kunnen worden”, aldus Van der Woude.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar fastacademy@xs4all.nl.

Download hier de voorwaarden van de FAST Academy 20018-06-02 FAST Academy voorwaarden